برای جستجو در وب دو راه وجود دارد: 1- دایرکتوری یا فهرست 2- موتورهای جستجو.
در روش دایرکتوری اطلاعات بر حسب موضوع و زیر موضوع طبقه بندی شده اند ( مانند کتاب اول). شما با محدود کردن جستجوی خود بصورت سلسله مراتبی به اطلاعات دلخواه خود دست پیدا می کنید. بدین ترتیب که از یک موضوع کلی شروع کرده و سپس آنرا خاص تر می کنید تا به موضوعی که می خواهید برسید.
بعنوان مثال فرض کنید شما می خواهید در مورد مبدلهای حرارتی اطلاعاتی پیدا کنید. می دانید که مبدلهای حرارتی مربوط به مهندسی مکانیک و مهندسی شیمی می شود. پس ابتدا موضوع مهندسی را انتخاب کرده و در آن زیر شاخه مهندسی مکانیک یا مهندسی شیمی را انتخاب می کنید و در آن زیر شاخه به اطلاعات مورد نظر دست پیدا می کنید.
از آنجایی که مرتب نمودن این فهرستها و شاخه های آن توسط انسان انجام گرفته است، در طول جستجوی خود، با مطالب بی ربط کمتری مواجه می شوید. البته یکی از ضعفهای مهم فهرستها اینست که اطلاعات آنها به روز و کاملاً جدید نمی باشند.
موتور جستجو سایت وبی است که برای جستجو روی اینترنت طراحی شده است، تا به کاربران در جستجوی اطلاعات موردنظر در میان انبوه اطلاعات موجود در شبکه کمک کند.
موتورهای جستجو، از نظر توانایی در جمع آوری اطلاعات و مرتب سازی اتوماتیک آنها با فهرستها تفاوت دارند. نتیجة جستجوی شما بر روی یک موضوع با استفاده از فهرستها در ارتباط با موضوع موردنظر شماست ولی در موتورهای جستجو جوابهای بی ربط زیادی وجود دارد. با این وجود نتیجة جستجو در فهرستها بسیار محدودتر از نتیجة جستجو در موتورهای جستجو است.
در موتور جستجو شما یک کلید واژه را وارد کرده و برنامه جستجو در بانک اطلاعاتی خود به جستجو پرداخته و سایتهای مرتبط با موضوع شما را نمایش خواهد داد.
البته امروزه بیشتر موتورهای جستجو دارای اطلاعات طبقه بندی شده مانند دایرکتوریها می باشند و همچنین اکثر دایرکتوریها قابلیت جستجو مانند موتورهای جستجو را دارند.
لیست کل یادداشت های وبلاگ
جستجو در وبلاگ
عضویت در خبرنامه وبلاگ
آمار بازدیدکنندگان